Lubicie czekoladę? Ja bardzo! A to mój sprawdzony sposób na przygotowanie pysznych czekoladowych słodkości w niespełna pół godziny. Dodatkowym plusem muffinek jest to, że nie trzeba brudzić żadnych urządzeń. Bardzo czekoladowe muffiny można zjeść już po 5 minutach od momentu wyjęcia ich z piekarnika.
![[Tags] muffina Bardzo czekoladowe muffiny](https://1.bp.blogspot.com/-18gK0xMyvNY/T2xiQAzjtlI/AAAAAAAAARo/xFT0Bm8Kc1I/s640/muffina.jpg)
Składniki
Suche
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
160 g cukru
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao do pieczenia
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1/2 tabliczki białej czekolady
Mokre
250 ml chłodnego mleka
1 jajko
100 g rozpuszczonego masła
łyżka rumu
Czekoladę kroimy na małe kawałki i łączymy ją z pozostałymi suchymi składnikami. Do oddzielnej miski wlewamy mleko, rum, wbijamy jajko i dodajemy rozpuszczone masło. Wszystkie płynne składniki mieszamy i przelewamy do miski z suchymi produktami, niezbyt dokładnie mieszamy wszystko trzepaczką lub drewnianą łyżką i przelewamy do 3/4 wysokości silikonowych foremek. Foremki ustawiamy na blasze i wkładamy do nagrzanego do 200’C piekarnika. Muffiny pieczemy ok 15-20 minut. Następnie studzimy na kuchennej kratce.
Smacznego!
![[Tags] muffina Bardzo czekoladowe muffiny](https://durszlak.pl/system/campaign/banner/148/embed_EWHvjucNyR8aixxfQ41in0BjQ3Sitwzz.JPG)
![[Tags] muffina Bardzo czekoladowe muffiny](//assets.pinterest.com/images/pidgets/pinit_fg_en_rect_red_28.png)
(Visited 332 times, 1 visits today)