Blondie z malinami i migdałami

Na początek trochę prywaty. Praca dyplomowa napisana i obroniona, więc będzie więcej czasu na przyjemności, w tym gotowanie. Rozsmakowałam się ostatnio w połączeniu białej czekolady z malinami. Tym razem zrobiłam blondie z malinami i migdałami. Ciasto jest słodkie z kwaskowymi malinami.

 

blondie Blondie z malinami i migdałami
Składniki 
185 g mąki
125 g masła
200 g białej czekolady
150 g cukru
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g posiekanej białej czekolady)
55 g posiekanych migdałów
150 g malin
cukier puder do posypania
blondie Blondie z malinami i migdałami
Masło rozpuszczamy z czekoladą w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.  Dodajemy pozostałe składniki (bez malin) i dokładnie mieszamy. Dokładamy maliny i delikatnie łączymy je z pozostałymi składnikami.
Blaszkę 20×30 cm smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180’C. Studzimy w blaszce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
blondie Blondie z malinami i migdałami

Smacznego!

 

Przepis podejrzałam w Kalejdoskopie kulinarnym, małe modyfikacje i wyszło naprawdę pysznie!

blondie Blondie z malinami i migdałami

blondie Blondie z malinami i migdałami

(Visited 101 times, 1 visits today)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *