Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek

Wielkanoc tuż tuż, przygotowania do Świąt idą pełną parą, więc dziś proponuję wielkanocny sos chrzanowo-czosnkowy do jajek. Jego wyrazisty smak świetnie pasuje także do różnych mięs, wędlin czy ziemniaków.
soschrzan Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek
Składniki
1 łyżka majonezu
3 łyżki jogurtu typu greckiego
1,5 łyżeczki chrzanu (przepis tu)
1,5 ząbka czosnku
sól i pieprz do smaku 
soschrzan Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek
Majonez mieszamy z jogurtem do uzyskania gładkiej masy, dodajemy chrzan i starty ząbek czosnku. Solimy i pieprzymy do smaku i już sos jest gotowy. W wersji light można pominąć majonez i zrobić sos jedynie na bazie jogurtu. 
Smacznego! 
soschrzan Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek soschrzan Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek

soschrzan Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek

(Visited 889 times, 1 visits today)


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *