Wielkanoc tuż tuż, przygotowania do Świąt idą pełną parą, więc dziś proponuję wielkanocny sos chrzanowo-czosnkowy do jajek. Jego wyrazisty smak świetnie pasuje także do różnych mięs, wędlin czy ziemniaków.
![[Tags] soschrzan Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek](https://3.bp.blogspot.com/-bfxHD0bU7gk/T36V3hkogOI/AAAAAAAAAUM/2smu-DMGpxw/s640/soschrzan.jpg)
Składniki
1 łyżka majonezu
3 łyżki jogurtu typu greckiego
1,5 łyżeczki chrzanu (przepis tu)
1,5 ząbka czosnku
sól i pieprz do smaku
Majonez mieszamy z jogurtem do uzyskania gładkiej masy, dodajemy chrzan i starty ząbek czosnku. Solimy i pieprzymy do smaku i już sos jest gotowy. W wersji light można pominąć majonez i zrobić sos jedynie na bazie jogurtu.
Smacznego!
![[Tags] soschrzan Sos chrzanowo-czosnkowy do jajek](//assets.pinterest.com/images/pidgets/pinit_fg_en_rect_red_28.png)
(Visited 889 times, 1 visits today)