Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej

Sezon na jagodę kamczacką w pełni. Mam już pełną spory pojemnik tych owoców i dziś zrobiłam mus z rabarbaru i jagody kamczackiej. W kolejce czeka jeszcze ciasto i sok. Więcej informacji o jagodzie tutaj.
Mus robi się niezwykle szybko, można wykorzystywać go do kanapek lub jako dodatek do deserów.

 

jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej
Składniki
250 g rabarbaru (już obranego)
150 g jagody kamczackiej
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego (przepis tu)
jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej
Rabarbar obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do garnka z grubym dnem. Dodajemy jagody i cukier, gotujemy na maleńkim ogniu, aż rabarbar stanie się miękki. Mi to zajęło zaledwie 10 minut. Podczas gotowania mieszamy owoce drewnianą łyżką, żeby się nie przypaliły. Jeszcze gorący mus przelewamy do wyparzonych słoiczków i dokładnie zakręcamy.
Smacznego!
jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej

jagoda1 Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej

(Visited 402 times, 1 visits today)


0 thoughts on “Mus z rabarbaru i jagody kamczackiej”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *