Cukier cynamonowy

Cukier cynamonowy w mojej kuchni gości od bardzo dawna. Uwielbiam jego aromat i często posypuję nim słodkie wypieki, jabłka, pierogi z owocami czy dodaję go do kawy. Jego zrobienie zajmuje dosłownie chwilę. Z domowych cukrów przydatnych w kuchni polecam także cukier waniliowy.
cyn Cukier cynamonowy
Składniki
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżeczki startej kory cynamonu
1 laska cynamonu
cyn Cukier cynamonowy
Do cukru dodajemy startą korę cynamonu i dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie cukier cynamonowy przekładamy do szczelnego pojemnika/słoika, zatapiamy w nim laskę cynamonu i zakręcamy. Aby w pełni cieszyć się jego aromatem, odstawiamy go na przynajmniej tydzień.
Smacznego!
cyn Cukier cynamonowy

cyn Cukier cynamonowy

(Visited 65 times, 1 visits today)


10 thoughts on “Cukier cynamonowy”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *