Jajka faszerowane tapenadą
Dziś oficjalnie rozpoczynam na blogu cykl wpisów wielkanocnych. Święta zbliżają się wielkimi krokami i zaczynam myśleć o tym, co powinno się znaleźć na wielkanocnym stole. Na pewno są to jajka, mazurki, dobry domowy chrzan i babka. Jakie jeszcze potrawy chcielibyście znaleźć na blogu? Postaram się poszerzyć mój świąteczny asortyment 🙂 Stworzyłam także zakładkę Wielkanoc, gdzie znajdziecie wszystkie wielkanocne przepisy z tego i zeszłego roku. Chciałabym Was także zaprosić na fanpage kuchennego bałaganu, gdzie jestem z Wami w codziennym kontakcie i gdzie pojawiają się wpisy, zdjęcia i wydarzenia, których nie ma na blogu.A teraz przepis na jajka faszerowane tapenadą, która zawładnęła moim smakiem w ostatnim czasie.
Składniki
5 jajek ugotowanych na twardo
5 łyżeczek zielonej tapenady (przepis na tapenadę)
1 łyżeczka majonezu
Smacznego!
Super pomysł 🙂
Fajny pomysł. W sam raz na śniadanie wielkanocne.
Trochę inne jajka, niż tradycyjne z majonezem, chociaż takie również bardzo lubię 🙂
i prosty w wykonaniu 🙂
nie lubię oliwek, ale Twoja propozycja wygląda tak smacznie, że chyba bym się skusiła;)) PS.piękny talerz:)
Ja oliwki jem od niedawna, przekonała mnie do nich właśnie tapenada. A z talerzyka jestem dumna i bardzo go lubię 🙂
jaka szkoda, że wciąż nie potrafię się przekonać do jaj na twardo:D co prawda myślę o tym co jakiś czas, ale wciąż na samą myśl ślina staje mi w gardle..Wielkanoc to święto nie dla mnie..haha 😉
A jajka na miękko jesz? Ja mniej do jedzenia mam w Boże Narodzenie, bo nie jem śledzi, uszek, pierogów z grzybami i kompotu z suszu 😉