Jajka faszerowane tapenadą

Dziś oficjalnie rozpoczynam na blogu cykl wpisów wielkanocnych. Święta zbliżają się wielkimi krokami i zaczynam myśleć o tym, co powinno się znaleźć na wielkanocnym stole. Na pewno są to jajka, mazurki, dobry domowy chrzan i babka. Jakie jeszcze potrawy chcielibyście znaleźć na blogu? Postaram się poszerzyć mój świąteczny asortyment 🙂 Stworzyłam także zakładkę Wielkanoc, gdzie znajdziecie wszystkie wielkanocne przepisy z tego i zeszłego roku. Chciałabym Was także zaprosić na fanpage kuchennego bałaganu, gdzie jestem z Wami w codziennym kontakcie i gdzie pojawiają się wpisy, zdjęcia i wydarzenia, których nie ma na blogu.A teraz przepis na jajka faszerowane tapenadą, która zawładnęła moim smakiem w ostatnim czasie.

IMG_8255 Jajka faszerowane tapenadą
Składniki
5 jajek ugotowanych na twardo
5 łyżeczek zielonej tapenady (przepis na tapenadę)
1 łyżeczka majonezu
IMG_8255 Jajka faszerowane tapenadą
Jajka gotujemy na twardo (ok. 10 minut) i obieramy ze skorupek. Kroimy na połówki i delikatnie za pomocą łyżeczki, wyjmujemy żółtka. Przekładamy je do miseczki, dodajemy tapenadę, majonez i ugniatamy widelcem na gładką masę. Nie potrzeby ich solenia, ponieważ tapenada jest już słona.
 
Następnie łyżeczką wkładamy farsz w białko, na miejsce po żółtku. Możemy udekorować jajka kiełkami, lub posiekanymi drobno oliwkami.
IMG_8255 Jajka faszerowane tapenadą

Smacznego!

IMG_8255 Jajka faszerowane tapenadą IMG_8255 Jajka faszerowane tapenadą IMG_8255 Jajka faszerowane tapenadą

IMG_8255 Jajka faszerowane tapenadą

(Visited 328 times, 1 visits today)


0 thoughts on “Jajka faszerowane tapenadą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *