Czekoladowe naleśniki z ricottą i jagodami
Dzisiaj ostatnie jagodowe szaleństwo, czekoladowe naleśniki z ricottą i jagodami. Uwielbiam takie słodkie obiady. Dzięki nadzieniu z sera są nie tylko smaczne, ale także bardzo sycące i z pewnością spodobają się dzieciom.
Składniki
(lub innego słodkiego gazowanego napoju)
ew. 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Patelnię smarujemy wacikiem nasączonym olejem i smażymy naleśniki na praktycznie suchej patelni.
W misce mieszamy ser z cukrem i jogurtem, ucieramy na gładką masę.
Na środek każdego naleśnika nakładamy masę z ricotty i zwijamy naleśnika w rulon.
Jagody mieszamy z cukrem i esencją i miksujemy dosłownie 2-3 sekundy, tak aby zostały jeszcze kawałki jagód. Polewą jagodową polewamy naleśniki. Możemy dodać także bitą śmietanę.
Smacznego!
naleśniki z cudownie pysznym nadzieniem *-*
Ale obłędne :)!
Wspaniałe! Uwielbiam naleśniki jeszcze z takim farszem… Mniam
Wyglądają pysznie! 🙂
Pozdrawiam,
http://ewakuchennie.blogspot.com