Papryka marynowana
Lubicie paprykę marynowaną? Ja z największą przyjemnością zjadam ją zimą. Lubię ją zarówno samą, jak i jako dodatek do mięs czy sałatek. Przepis, który dziś podaję ma bardzo delikatną zalewę octową, jeżeli lubicie paprykę w mocniejszym occie, można zmienić proporcje i dać np. 4 szklanki wody i 1 szklankę octu. Ja wolę wersję łagodniejszą. Papryka marynowana to świetny dodatek do dań z grilla lub do wędliny.
(można dodać żółtą paprykę)
czosnek (2-3 ząbki na słoik)
Paprykę myjemy, kroimy na połówki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Następnie kroimy ją na grube paski i pionowo układamy w słoikach. Do każdego słoika wkładamy gałązkę kopru z kwiatami lub nasionami i 2-3 ząbki obranego czosnku.
Smacznego!
Ale cudnie wyglądają twoje słoiczki 😀
Dziękuję, starałam się 😉
Pięknie wyglądają i pewnie jeszcze lepiej smakują 🙂
Z przepisu mamy zawsze są pyszne 🙂