Tosty ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kolejna odsłona tostów. Tym razem zrobiłam tosty ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz mozzarellą. Jest w nich wszystko to co lubię: zielenina, chrupiące pieczywo i ser.
Inne propozycje tostów:
– Tosty francuskie z borówkami i porzeczką
– Tosty z mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią
– Tosty z zielonym pesto i serem
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nie czosnek, smażymy go aż się zezłoci. Następnie dodajmy szpinak i dusimy go ok. 2-3 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kromki chleba smarujemy z jednej strony oliwą z suszonych pomidorów. Układamy je tak, aby strona z oliwą była na zewnątrz tostów. Do środka (na stronę bez oliwy) wkładamy szpinak, plastry mozzarelli, pokrojone na kawałki suszone pomidory. Tosty składamy.
Tak przygotowane kromki kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową i przykrywamy na kilka minut. Następnie tosty obracamy, przykrywamy i smażymy do momentu aż mozzarella się rozpuści.
Podajemy na gorąco, dobrze smakują z dodatkiem sosu czosnkowego.
Świetne 🙂 Zrobię jutro na śniadanie 🙂
Wygląda mega apetycznie ;D
Pięknie się prezentują i wywołują ślinotok 🙂
O mniam! To coś dla mnie! 🙂
Bardzo smakowicie wyglądają, idealnie skomponowane składniki 🙂
Smacznego!
Uwielbiam to połączenie, sprawdza się w wielu potrawach.
I są naprawdę smaczne 🙂
Super pomysł na tosty. Wyglądają pięknie
o cholercia, muszę spróbować! wyglądają bardzo apetycznie!
na sam widok zrobiłam się głodna! 🙂
dawno nie widziałam tak apetycznych tostów:)
mrrr – uwielbiam suszone pomidorki – wszystkiemu dodają niezwykłego posmaku 🙂
w tostach musiały smakować wybornie! 😀
Świetny zestaw składników do tosta, pyyycha.
Grrrr, aż mi ślinka pociekła! 😀 pyszne!
Pyyyyszny widok!
Można się częstować…?
Lubię takie jedzono 🙂 świetny pomysł 🙂