Crumble jabłkowe
Szarlotka to takie ciacho, którego nigdy nie mam dość i które mogłabym piec przynajmniej raz w tygodniu. Oczywiście powstrzymuję się od tego, bo gdybyśmy co tydzień zjadali całe ciasto to bardzo szybko przyszłoby mi się pożegnać z moim rozmiarem 34, do którego bądź co bądź jestem dość przywiązana. Od czasu do czasu pozwalam sobie na małą rozpustę i przygotowuję taką mini wersje szarlotki – crumble z jabłkami. Staram się, aby w ramekinie znalazło się dużo jabłek i tylko trochę kruszonki, wyrzuty sumienia wtedy mi nie straszne. Ten deser sprawdza się także przy wizycie niespodziewanych gości, bo możemy go przygotować także z mrożonych owoców, a składniki do jego zrobienia znajdą się praktycznie w każdej kuchni.
Smacznego!
pyszności, uwielbiam 🙂
kocham ten deser! nie ma jak crumble:)