Serowe paluchy z ziołami
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Oby przyniósł Wam wiele radości, spełnienia marzeń i zdrowia. A na dobry początek mam dla Was przepis na przepyszne serowe paluchy ziołami: z kminkiem i tymiankiem. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja je zrobiłam jako dodatek do czerwonego barszczu, ale sprawdzą się także jako imprezowa przekąska.
Paluchy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190’C i pieczemy około 15 minut do zarumienienia. Podajemy na ciepło lub zimno.
Przepis na Thermomix
Do naczynia miksującego wkładamy parmezan i rozdrabniamy go 15s/obr.10. Dodajemy mąkę, masło, śmietanę, sól oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto 30s/obr.5. Formujemy z ciast kulę, zawijamy w folię chowamy do lodówki na około godzinę.
Paluchy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190’C i pieczemy około 15 minut do zarumienienia. Podajemy na ciepło lub zimno.
Przepis pochodzi z grudniowego numeru magazynu “Moje Gotowanie”.